torstai 31. maaliskuuta 2011

Retkiruokavinkki


Vinkkiä vaellusruoan suunnitteluun. Tässä pestopasta ohje jota maistelimme kuluneena viikonloppuna.

Torino kahden värin täysjyväpenne ja pirkka pesto.

100 grammassa:
Energiaa         330kcal 
Proteiinia        16g
Hiilihyd.           62g
Rasvaa            2g
Kuitua              6g
B-vit                0,2mg (15%)
Niasiinia           5,2mg (29%)
Rautaa            2,8mg (20%)
Magnesiumia   92mg (31%)

Suluissa saantisuositus päivälle. 16% proteiinia!!! Ja magnesium auttaa lihaskrampeissa. Hyvältä näyttää.

Pesto 100 grammassa:
Energia            580kcal
Proteiinia          4,3g
Hiilihydraattia    3,8
Rasvaa             61g

Energiaa riittä vaikka koko kylälle...

Tein peston seuraavasti.
100 grammaa pastaa ja 33 grammaa pestoa. Pasta kypsäksi ja pesto sekaan. Nam. Annos oli sopiva päivälliseksi. Kokoa voisi kasvattaa retkillä isommaksi.

Annoksen sisältö:
Energia           523kcal
Proteiini          17,4g
Hiilihydraatti    63,2
Rasva              22,3g

Täähän vaikuttaa hyvälle retkirualle. Kotona annokseen voi lisätä raejuustoa ja kurkkusalaattia. Pesto säilyy avattua kohtuu hyvin vaikka purkissa lukee, että pitää säilyttää kylmässä avaamisen jälkeen. Sisällön kun vaihtaa muovipurkkiin niin retkiruoka on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti